Wednesday, November 17, 2010

Det store hul i jorden, den døde dal og frilandsmuseet på amerikansk!

Selvom jeg efterhånden har været herovre i det vilde vest et stykke tid er der stadigt en del jeg ikke har fået set og da mine forældre var på besøg i et par uger virkede det som oplagt mulighed for at få set nogen af de ting jeg manglede. Vi planlagde hvad der skulle vise sig at blive en ret ambitiøs roadtrip. Torsdag aften fløj vi til Las Vegas hvor vi havde bestilt hotel på The Strip, mine forældre blev tildelt en suite med jacuzzi, stue og soveværelse mens jeg sov på noget der mest af alt mindede om et venteværelse (til samme pris). Jeg kom ind af døren til værelset og var noget overrasket over ikke at finde en seng! Efter en mindre brydekamp med sofaen viser det sig dog at sengen kan hives ud af væggen og sofaen dermed forvandles til en seng. Det var så meningen at man kunne holde sengen ned mod jorden med sin vægt når man lagde sig i den, men der er det ikke så smart at være lidt tynd i det, for jeg lå og svævede hele natten og håbede bare på at sengen ikke klappede sammen og jeg fløj op i væggen! Men jeg overlevede og efter at have tabt 3 dollars på spil drog vi i en lejet bil mod Grand Canyon. På vejen fik vi lige set Hoover Dam.



Og den fine nye bro de havde bygget og åbnet et par dage før vi ankom:


Efter en køretur igennem det temmeligt flade Arizona nåede vi senere på aftenen frem til Grand Canyon. På det tidspunkt var der dog for mørkt til at vi kunne se noget så vi faldt i søvn spændte på hvad morgendagen ville bringe! Nogen mere spændte end andre da det for en af passagererne jo også var ca. 29 år siden hun var blevet født!

Efter at være blevet vækket med skønsang drog vi mod det store hul i jorden. Nøj, det er stort må jeg nok sige! Jeg tog utroligt mange billeder og her kommer lige et par eksempler:




Her har vi et fint eksempel på hvordan et hul kan blive så stort at selv en voksen mand må holde lidt fast i et træ af frygt for at falde ned i hulllet...






Det er lidt svært fange hvor stort og imponerende Grand Canyon er på billeder specielt når solen ikke rigtigt vil skinne igennem og give noget ordentligt lys at fotografere i. Efter en køretur tilbage til Las Vegas og en noget fødselsdagsmiddag bestående af en avokado på et meget skummelt casino i Las Vegas begav vi os næste dag ud på endnu en køretur, denne gang igennem Death Valley.



Hvor vi var ved at fryse væk i Grand Canyon var det dejligt varmt i Death Valley og skønt vejr til at vandre lidt rundt og se på den døde dal. Vi fandt dog lidt liv bl.a. nogen ræve og en sprældlevende fugle-edderkop. Fugle-edderkoppen mødte vi da vi var ude at gå i en Canyon.







Vi kørte fra Death Valley i solnedgang og omkring 25 grader og op over nogen bjerge og laaaang tid i den dal og efter 3-4 timer blev vi mødt af regn/slud-storm og varsel om at vejen til Yosemite var lukket pga. sne... Det var lidt uheldigt eftersom det var den vej vi havde tænkt os at køre af næste dag. Men intet er jo som sagt så skidt at det ikke er godt for noget og det gav os muligheden for næste dag at se os lidt omkring i Bodie town. Jeg har gerne ville til Bodie town i mange år nu og synes da bestemt også det er et besøg værd. Bodie-town er en ghost-town dvs. en gammel guldgraverby som blev forladt omkring 1930 og nu bare står tilbage som et museum. Nu er jeg jo en stor fan af frilandsmuseet, så det var lige noget for mig.



Med forladte hoteller, saloons og en skole:







Desværre kom vi ikke forbi Yosemite i denne omgang, men må sige at køreturen op langs den østlige side af Sierra Nevada var meget flot med sne på bjergene, efterårsfarver.





Jeg siger mange tak for turen, den var tæt pakket, men vi fik en på opleveren!!

1 comment:

  1. Af hjertet tak fordi du undlod billeder af edderkopperne! Lyder som en herlig tur!

    ReplyDelete