Saturday, November 8, 2008

Yes we can!

Så kom 4. november endeligt, valgdag. Dagen startede med at jeg cyklede afsted på arbejdet og blev mødt af en hær af studerende der ville have mig til at stemme, og helst på Obama og for gay-marriage. Californien har jo ikke haft mange besøg af de to præsident-kandidater da det længe har været sikkert at Californien gik til Obama, men ikke desto mindre har man ikke været i tvivl om at der var valgkamp. Herovre er det jo meget normalt at skilte med hvem man holder med, ved at sætte et skilt midt på græsplænene der fx siger: "Obama for change 2008". Har faktisk ikke set et eneste skilt hvor der stod McCain på, tror måske dem der stemte på McCain har været for flove til at stille et skilt midt i haven, de ville jo sikkert blive mobbet af naboerne. Vi bor lige ved siden af et valgsted og da jeg kørte forbi kl 9 om morgnen var der kø hele vejen rundt om huset. Udover at de skulle stemme for en ny præsident og en senator for Californien skulle de også stemme om ca. 12 andre punkter. Ja systemet er lidt anderledes herovre, så vidt jeg forstår kan man få et lov forslag til folkeafstemning bare man har nok underskrifter. Så de stemte om homoseksuelles ret til at blive gift, om dyrevelfærd, om retten til at få foretaget en abort uden forældres godkendelse og noget med grøn energi osv. De sidste dage op til valget har der været propfyldt med reklamer for de forskellige forslag.
Jeg havde gået og glædet mig over at vi bor på vestkysten fordi vi så ville være vågne indtil valget var afgjort, men det viste sig slet ikke at være en fordel. Valget var jo mere eller mindre afgjort før jeg overhovedet fik fri fra arbejdet. Og da valgstederne lukkede i Californien kl 8 gik der ca. et minut til de annoncerede på CNN at Obama havde vundet. Men vi nåede da lige at drikke en øl på den lokale cafe for studerende og mærke stemningen. Det var en stor oplevelse og der var mange der var meget rørte over at få en den første sorte præsident. Nu må vi håbe at Obama kan leve op til forventningerne.
Desværre gik det ikke helt ligeså godt med Prop. 8, homoseksuelles ret til at blive gift, og der har været demonstrationer lige siden valget, men mon ikke de kan samle nok underskrifter ind til at de kan stemme om det igen om et par år. Så må vi bare håbe at mormonerne fra Utah ikke igen sprøjter millioner afsted til reklamer mod homoseksuelle ægteskaber.
Over and out...

No comments:

Post a Comment