Saturday, November 1, 2008

En stor dag for socialdemokrater i Palo Alto

Til tider kan livet i Palo Alto synes en smule forstadsagtigt uden store begivenheder at skrive hjem om, men så sker der alligevel noget hvor New York og andre spændende storbyer godt kan pakke deres storbysliv sammen og bare sige "gid jeg var i Palo Alto". Polle kommer på besøg! Ja ingen ringere end Poul Nyrup Rasmussen lagde i onsdags vejen forbi Stanford. Jeg så det som en oplagt mulighed for en god historie på bloggen og ikke mindst en mulighed for at møde andre danskere i området.
Titlen på hans talk var: "Can We Globalize Markets and Safeguard Social Welfare? Seeking answers in Flexicurity and a New European Left". Flexicurity, så lærte jeg også et nyt ord den dag. Mest var det en reklame for det danske velfærdssumfund og hvor dygtig han havde været som statsminister, og det var da som sådan meget spændende, selvom jeg havde hørt det meste før.
Det var svært at få et ordentligt billede af manden, og det virkede for anmassende at liste op foran og blitze løs. Efter foredraget var der reception med Poul og alle tilhørerne. Jeg vil tro 2/3 var danskere, så det var da meget sjovt lige at se hvem der ellers bor i området, men som blogskribent var jeg mest optaget af at få et billede med Poul, og efter lang tids venten og en del oste-, pølse- og jordbær-snacks lykkedes det:
Han er en flink mand. Spurgte mig hvad jeg lavede herovre og om vi arbejdede hårdt og jeg svarede. Jeg havde desværre ikke forberedt en kvik bemærkning så det blev mest bare til "det var spændende, tak".

P.S. For den lidt mere nørdede læser! Jeg mødte en dansker der arbejder herovre med at lave interview af forskellige personligheder som fx Poul Nyrup. Han skulle i December lave et interview med en nobelpristager i medicin, har glemt navnet. Han var meget begejstret for at møde mig da han hørte jeg var biokemiker, og spurgte straks om jeg kendte til polymerase, jeg sagde "ja, jeg har da hørt om polymerase", han fortalte mig så at det er en slags maskine i cellerne der bruger, og her havde han så svært ved at huske ordet, men han mente det var, proteider som byggesten. Jeg forklarede ham at det var ikke helt rigtigt, men han blev ved med at fortælle om de er maskiner i cellerne som man nu kunne tage billeder af og se alle atomerne. Til sidst sagde jeg bare "Det var da spændende" fik et visitkort og gik hjem.

4 comments:

  1. Sådan! Og ja, "flexicurity" er et smart ord. Mere fancy og stuerent end "socialism".

    ReplyDelete
  2. Meget fint at du har fået et billede sammen med eks-statsmedisteren. Synes godt lige I kunne have lavet politiker-håndtrykket på billedet, men det kan godt være det fungerer bedst når man lige har skrevet under på noget... sammen...

    Hvor er det kært med sådan nogle videnskabs-journalister og deres helt egne proteider - håber han får læst lidt op på lektien inden han skal lave nobelpris-interviewet.

    Agnete

    ReplyDelete
  3. 2 ’store’ vikinger mødes langt fra Danmark – uden hjelme!

    Jørgen

    ReplyDelete
  4. Arj, vidste ham fætteren virkelig ikke, hvad polymerase er? Det er noget kemisk, det ved alle da.

    hejho
    Jakobtrane

    ReplyDelete